Categorieën
Recente reacties
- Omnicol op De zin en onzin van voorstrijken
- Michel Berendsen op De zin en onzin van voorstrijken
- Omnicol op De zin en onzin van voorstrijken
- WYTSKE MAGRE op De zin en onzin van voorstrijken
- Omnicol op Tegellijm en tijd!
Mensen brengen ongeveer 90 procent van hun leven door in gesloten ruimtes, vooral in hun eigen woning. Wie een gezond binnenklimaat wil houden moet regelmatig ventileren. Ook het gebruik van emissiearme bouwmaterialen draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Een product met een EMICODE®-label bewijst dat het zeer emissiearm is en vrij van oplosmiddelen. In dit blog leggen we uit waar dat voor staat en voor dient.
Hoe bouwproducten worden geproduceerd en in welke samenstelling, speelt steeds vaker een rol in de bouw en renovatie. Ecologische verbeteringen zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Ecologisch wil echter niet altijd zeggen dat ze optimaal bijdragen aan een gezond milieu. Producten op waterbasis zijn niet automatisch veilig voor de gezondheid. En een laag oplosmiddelgehalte betekent niet altijd dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen. Lijmen kunnen bijvoorbeeld ook na gebruik nog verschillende vluchtige organische stoffen bevatten die niet goed zijn voor de binnenlucht en de gezondheid van de bewoners.
EMICODE keurmerk
Kies je voor een product met een EMICODE dan kies je voor een gezond binnenklimaat. Het keurmerk stelt wereldwijd strenge eisen aan bouwproducten op het gebied van gezondheid en milieu. Met dit label bewijst een product dat het zeer emissiearm is en vrij van oplosmiddelen. Een product met dit certificaat draagt dus bij aan een gezonde leefomgeving.
De internationale EMICODE certificering deelt producten in naar hun uitstoot van schadelijke stoffen. Het test producten in onafhankelijke laboratoria en controleert ze tijdens steekproeven. De internationaal erkende GEV levert de certificaten: de Gemeinschaft Emissionskontrollierte Verlegewerkstoffe.
Met de EMICODE heb je het bewijs dat producten zeer emissiearm zijn, dat ze voldoen aan de strengste grenswaarden en dat ze permanent en onafhankelijke worden gecontroleerd.
Producten worden op basis van hun emissie in drie categorieën ingedeeld: EC 1 PLUS, EC 1 en EC 2. Het certificaat wordt onder andere toegekend aan vloerproducten om oppervlakken te egaliseren, verbindingen, primers, tegellijmen, voegvullers en siliconen met de minst schadelijke uitstoot.
Emissiearme tegelvloer
Een tegelvloer heeft vaak de voorkeur vanwege comfort, duurzaamheid, onderhoudsgemak en hygiëne, in woningen, kantoren en in andere gebouwen. Als je de keuze voor tegels hebt gemaakt dan zijn lijmen en andere EMICODE gecertificeerde producten de beste keuze met het oog op kwaliteit én een gezond binnenklimaat. Als consument of eindgebruiker heb je de verzekering dat alle vloerlagen emissiearm zijn. De afwerkingsproducten voor vloeren spelen daar een sleutelrol in, maar ook de vloerlijmen, vulmiddelen voor het egaliseren van vloeren en primers voor de voorbereiding van de ondervloer.
Ontwikkeling emissiearme producten
Je hebt zelf oog voor kwaliteit. Van producenten en van je leverancier mag je ook een hoge kwaliteitsnorm verwachten. Veel toonaangevende producenten ontwikkelen al geruime tijd emissiearme producten met EMICODE-label Ook Omnicol hoort bij die groep bedrijven, duurzaamheid is één van onze pijlers. Wij zetten ons in om producten en processen te ontwikkelen die de kwaliteit van bodem, water en lucht waarborgen en het gebruik van eindige bronnen beperken. De ontwikkeling van onze emissiearme producten sluit er naadloos op aan. Download hier de lijst met Omnicol-producten die het EMICODE -label voeren.
© OMNICOL